Technische specificaties

12SPRINGS-Trampoline rand


Trampoline rand type Medium

Het randkussen type Medium is gemaakt van PVC zeildoek en gevuld met 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber. Dit veilige randkussen heeft een brede overlap over de veren en de buizen. Het randkussen wordt door middel van elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd. Vergelijken we dit randkussen met wat er elders in de markt te koop is, dan is dit type Medium al topkwaliteit met betrekking tot veiligheid en levensduur (4*). Standaard kleur is groen (geen andere kleur opties mogelijk). Goede prijs/kwaliteit verhouding.


Randkussen Extra

Het randkussen type Extra is een unieke trampoline rand. Topkwaliteit gebruikte materialen en oerdegelijk Hollands vakmanschap maken dit randkussen uniek. Het bestaat uit de zwaarste kwaliteit kleurvast bisonyl zeildoek (vrachtwagen zeildoek), gevuld met een 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber (volledig weersbestendig), handmatig en vakkundig ineengestikt. Hierdoor ligt het randkussen perfect op de veren en het frame en zorgt voor optimale veiligheid. Dit randkussen heeft een extra 6 cm brede flap, welke strak op de springmat ligt en is daardoor extra veiligheid creeert. Het randkussen is aan de onderkant voorzien van ingeslagen koperen ogen en wordt met elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd.

Standaard wordt deze trampoline rand geleverd in de kleur groen en antraciet. Maar het unieke van dit type randkussen is dat op aanvraag bijna iedere kleur leverbaar is. Ook speciale bedrukkingen (bv. logo’s, namen of tekst) of prints behoren tot de mogelijkheid.

Doordat er gebruik is gemaakt van duurzame materialen zal dit randkussen de dubbele levensduur hebben ten opzichte van de medium uitvoering (5*).


12SPINGS-Trampoline veer

12SPRING-Trampolines fabriceert dikke dubbel conische veren voor onze trampolines. Bijna alle modellen 12SPRINGS-Trampolines zijn uitgerust met een 21,5 cm lange veer. Onze speciaal ontworpen dubbel conische veren hebben een optimale rebound.  Deze rebound is de perfecte combinatie van soepelheid, maximale belastbaarheid en een maximale breekweerstand. Dit type veer zorgt ervoor dat de 12SPRINGS-Trampolines soepeler en lekkerder springen dan welke ander merk trampoline dan ook.

Alle modellen, met uitzondering van de ronde trampoline van 250 en 305 cm, hebben de lange 21,5cm veren. De super sterke veren van thermisch verzinkt staal, staan dan ook garant voor een extreem lange levensduur.


Maximale breekweerstand door het “ontlaten” van de trampoline veer.

Na het fabriceren (het rollen) van de trampoline veer wordt deze enige tijd verwarmd (300-500°C) waardoor de interne spanningen binnen het materiaal verdwijnen. Hierdoor wordt de kans op een breuk sterk verkleind en de rek vergroot. Dit ziet u niet, maar dit merkt u wel in levensduur en sprongeigenschappen! Tenslotte gaat het om het lekkere springen, nietwaar?


G-krachten

De hoogte van een G-kracht wordt bepaald door de tijd van de versnelling/vertraging. Hoe korter deze tijd hoe groter de G-kracht. Een grote G-kracht betekent een zwaardere belasting van de gewrichten (denk hierbij aan hardlopen t.o.v. fietsen). Wat je bij de meeste veren ziet is dat de G-krachten sterk oplopen gedurende uitrekken. De 12SPRINGS-Trampoline veer is zo ontwikkeld dat deze gelijkmatig verloopt waardoor de belasting op gewrichten veel lager is dan bij de meeste trampolines.

De best mogelijke bescherming van staal is thermisch verzinken                

De best mogelijke manier om staal tegen roest te beschermen is thermisch verzinken. Daarbij wordt de gehele veer, na een aantal vóór behandelingsbaden, in een groot bad met gesmolten zink gedompeld. Er vormen zich legeringslagen met een laagdikte (circa 55-70 micrometer) die vele malen dikker is dan bij bijvoorbeeld galvaniseren (laagdikte circa 20 micrometer). Daarnaast biedt de kathodische werking van zink nog extra bescherming bij beschadigingen en dergelijke.

Thermisch verzinken is dus een bewuste keus geweest i.v.m. maximale bescherming.

Daarom kunnen wij dus ook een maximale garantie geven op onze veren.

 

12SPRINGS-Trampoline doek

De waterdoorlatende trampoline springmat is gemaakt van polypropyleen weefsel, in hoge dichtheid geweven, waardoor deze erg sterk is en erg lang meegaat. De veren worden gehaakt aan de roestvrij stalen driehoeksringen, die met bandjes aan de springmat worden vast gestikt. Het 12SPRINGS-Trampoline springmat materiaal voelt glad aan, waardoor schaafplekken worden vermeden.

Als extra service kunnen wij het trampoline doek repareren mocht er toch iets mee gebeuren wat u zelf niet altijd in de hand heeft.

 

12SPRINGS-Trampoline frame

De 12SPRINGS-Trampoline frames zijn  ontworpen voor optimale sprong performance en maximale levensduur. Dit wordt gerealiseerd door hoogwaardige staal soorten, starre frame verbindingspunten en dikke buis diktes. Dit in combinatie met thermisch verzinkt staal staat dan ook garant voor een extreem lange levensduur.

Een extra veiligheidskliksysteem zorgt voor een dubbele veiligheid en fixatie van de trampoline frame delen.


Getest                                                                                                  

700 KG

De 12SPRINGS-Trampoline frames zijn zwaar uitgevoerd voor een maximale belasting. Om zeker te stellen dat de frames dit ook in de praktijk waarmaken, zijn deze getest op maar liefst 700 kg. Dit zorgt voor een veilig en comfortabel gebruik.


De best mogelijke bescherming van staal is thermisch verzinken

De best mogelijke manier om staal tegen roest te beschermen is thermisch verzinken. Daarbij wordt de gehele veer, na een aantal vóór behandelingsbaden, in een groot bad met gesmolten zink gedompeld. Er vormen zich legeringslagen met een laagdikte (circa 55-70 micrometer) die vele malen dikker is dan bij bijvoorbeeld galvaniseren (laagdikte circa 20 micrometer). Daarnaast biedt de kathodische werking van zink nog extra bescherming bij beschadigingen en dergelijke.