Inbouw trampoline of een opbouw trampoline?

Trampoline ingraven

Hierdoor behoud je de uitstraling van de tuin. Verder wordt de valhoogte teruggebracht wat zorgt voor extra veiligheid voor uw kinderen.

In-ground trampoline 

Een In-ground trampoline heeft een hoogte van ca. 23 cm. Dit is de minimale hoogte welke nodig is om ervoor te zorgen dat de trampoline toch goed blijft springen doordat deze voldoende zijn lucht kwijt kan tijdens het springen. U ziet overal alternatieve middelen bijvoorbeeld door gaten in randkussens te maken. Dit helpt echter maar gedeeltelijk en de trampoline zal dus minder goed gaan springen en meer geluid gaan veroorzaken (en het randkussen gaat er niet mooier van uitzien).
Om voldoende ruimte onder de springmat te hebben moet er een kuil met een diepte van ongeveer 70 cm worden gegraven (knikkerpot). Aan het randkussen is gaasdoek gestikt wat tot op het maainiveau loopt, wat vastgezet kan worden met wat haringen. Dit voorkomt dat er ballen of speelgoed onder de trampoline kunnen komen. Wilt u meer info over trampoline ingraven kijk bij de downloads en handleidingen.

Flat-to-the-Ground (ook wel flatground genoemd)

Het nieuwste design op trampoline gebied is de volledig ingegraven trampoline en noemen we de flat-to-the ground (flatground) trampoline. Deze innovatieve trampoline kan je namelijk zo ingraven dat hij volledig geïntegreerd is in de tuin. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling, en valt niet op in de tuin. Staat elegant in iedere omgeving. Ook is deze trampoline eenvoudig te betreden, omdat deze zo dicht bij de grond is. De flat to the ground trampoline heeft verder alle voordelen van een inground trampoline. 

Belangrijk bij deze trampoline is dat de trampoline zijn lucht kwijt kan tijdens het springen. Hier zijn vele oplossingen voor bedacht, maar de beste manier is om geen lucht meer te verplaatsen. Dit wordt gedaan met een springmat met een hele open structuur. Belangrijk is dat de springmat voor minimaal 50% open is (materiaal/gaten). Is dit het geval gaat de lucht dus door de springmat heen en hoeft deze lucht ook niet langs of door de trampoline rand. Bijkomend voordeel is dat je veel meer sprongkracht uit deze trampoline zult halen omdat de springer veel minder weerstand ondervindt. Mooi voorbeeld van deze open springmatstructuur is de AKROBAT Primus springmat of de EUROTRAMP springmat.

Er zijn vele merken die andere oplossingen pretenderen te hebben, let op uit onze ervaring werkt dit maar gedeeltelijk. 

Opbouw trampoline (staande trampoline)

Onder opbouw trampolines verstaan we de trampolines waarbij niet hoeft te worden gegraven. Deze trampolines zijn dus eenvoudig verplaatsbaar. Door de hoogte van de trampoline is het wel een must om hier een goed vangnet omheen te plaatsen. Doordat de lucht onder de trampoline tijdens het springen zich vrij kan verplaatsen geeft deze optie erg goede sprongeigenschappen.

Welk type Trampoline Rand?

Elphymed staat voor kwaliteit. Er worden op de markt velen soorten trampoline randen aangeboden. Wij zijn van mening dat veiligheid voorop staat en hebben onze eigen standaard hierin bepaald. Zo vinden wij dat de minimale dikte van het schuim in een trampoline rand 30 mm moet bedragen. Verder is het gebruikte zeilmateriaal een belangrijk punt. Je komt veel trampoline randen tegen van zogeheten “bouwzeilmateriaal”. Wat je hier ziet is dat dit met 1 jaar begint te scheuren, en daarmee is de veiligheid verdwenen. Daarom kiezen wij allen voor hoogstaande zeilmaterialen. Dit hebben we onderverdeeld in twee typen:

  • Trampoline rand type Medium (levensduur +/- 6-7 jaar)
  • Trampoline rand type Extra (levensduur +/- 12-15 jaar)

Trampoline rand Medium

De trampoline rand is gemaakt van PVC-zeildoek en gevuld met 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber. Deze veilige trampoline rand heeft een brede overlap over de veren en de buizen. De trampoline rand wordt door middel van elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd. Vergelijken we deze trampoline rand met wat er elders in de markt is te krijgen dan is dit al een topkwaliteit met betrekking tot veiligheid en levensduur (4*).

Trampoline rand Extra

Topkwaliteit gebruikte materialen en oerdegelijk Hollands vakmanschap maken deze trampoline rand uniek. Het bestaat uit een topkwaliteit kleurvast bisonyl zeildoek van de zwaarste kwaliteit, gevuld met een 30 mm dik waterafstotend (gesloten cel) schuimrubber, handmatig en vakkundig ineengestikt. Hierdoor ligt de trampoline rand perfect op de veren en het frame en zorgt voor optimale veiligheid. Deze trampoline rand heeft een extra 6 cm brede flap, welke strak op de springmat ligt en is daardoor extra veiligheid creëert. De trampoline rand is aan de onderkant voorzien van ingeslagen koperen ogen en wordt met elastische toggle loops aan het trampolineframe bevestigd.
Doordat er gebruik is gemaakt van duurzame materialen zal deze trampoline rand de dubbele levensduur hebben ten opzichte van de medium uitvoering (5*).